House , electro ve adını bilmediğim ama severek dinlediğim bu çizgideki bir çok müzik tarzını bünyesinde barındıran fg radyo'ya teşekürlerimi sunarak başlıyorum yazıma ve şunuda ekliyorum bence Türkiye'de house müzik tarzında en doyurucu yayın akışına sahip tek radyo fg' dir ve kesinlikle tavsiye ederim.


Fg Radyo canlı yayın

Benim yabancı pop müzikden biraz daha dijital seslere geçişim şu anda ingiltere'de yaşayan arkadaşım remzi'nin sasha'ya dinlerken aldığı keyif-i gördükden sonra olmuştu.Bende merak sarıp bir de ben dinlesem şu tarz müzik ne olur dedim ve chemical brothers , sasha derken işin başlangıcı olan tiesto ve diğerleri ile devam etti.

Hissedemediğin müziği dinleme derim zaman zaman kendime ve ELECTRONICA tarzı dinlemeye başladığımda da bu işin felsefe'sini anlamaya çalıştım yada temelini öğrenmeyi bilmeyi sonra dinlemeyi çünkü bu müziğin içindeki sesler aklınızı ikiye bölüp altı ile çarpacak kadar etkili , tabi dinlerseniz !


93.7 frekansından dinleyebileceğiniz fg radyo'da çalan bazı dj'leride sizler ile paylaşayım.


Burhan kılıçak
U.f.u.k.
İlker aksungar
Cem salman
Altan
Orkun Özdemir


ve şunlar . . .

Bozdemir Rubsilent Batu Ahmet Sendil aka Met Bedük Trentemoller

- fg radyo'da parçaları çalan dj'lerden bazılarınıda saydım burda aynı zamanda canlı yayınla bağlantılar gerçekleştirip yurt dışındanda canlı performanslar dinleyebiliyoruz.

Tiesto ft christian burns-in the dark tiesto'nun en son sound larından bir tanesi.










Magnetosphere: Audio by Trentemoller ; o seslerin ruhundan çok iyi anlar iyi dinleyin !





Güncel Haberler
Aklıma gelirmi idi bu soru , bilmiyorum ama geldi işte aslında ben bir şeyi anladığımı fark ederken bu soruyu sordum kendime ;

Anladığım ; orjinal yazılar yazmaya çalışdığım için artık blog kavramı ile ilgili sorular sorma hakkını kendimde hiessediyordum .

Bir çok insan blog yazmaya başlamadan önce ; sayfalar dolusu yazılar yazacağını hissedebilir bu işin dışındaki hislerdir birde işin içine girip ışıklar sizin üzerinizde olunca daha dikkatli ve daha özverili yapıtlar çıkarmaya çaılışırsınız okuycunun karşısına, buda az ama öz kavramına doğrı götürür sizi e tabi şuda var ki çok yazarakda öz yazılmayacak, güzel yazılar ortaya çıkmayacak diye bir şeyde söyleyemeyiz ayrıca şunu da sölemek lazım bunlar benim hislerim bunu alıp da tüm blogcalara bu şekildedir demek hata olur ama benim gibi hissedenler de mutlaka vardır ve bu yazıyı okurken kulaklarımı çınlatacaklardır.

Blog yazmanın faydaları başlığı ; altında, üstünde ,yanında, ötesinde, berisinde kendimce şunları sıralamak istiyorum :


b.y.f 1 > Beyninizin sağ ve sol taraflarını birbirine yaklaştırıp hatta çarpıştırıp şiddetli düşünce yağmurları yağmasını sağlar.

b.y.f 2 > Etrafınıza çevrenize kendinize ve dünyaya karşı daha bir yakın hissedersiniz kendinizi.

b.y.f 3 >
Hani içine kapanıklık vardır ya ; bloğuna kapanıklık haline dönüşebilir ve bu aslında sizi tamamı ile dışarı iter .

b.y.f 4 > Blog yazdıkca ( blogladıkca ) okunmaya başlanırsınız ve bu kitle sizi etkiler ve sonucunda güzel bir sinerji ortaya çıkar. Sinerji keyif ( pozitif yönde olursa ) verici bir kavramdır .

b.y.f 5 > Ekonomik anlamda size bir şeyler katmasıda sizi özverilerinden uzak bir blogcu yapmaz korkmayın , emeklerinizin karşılığını istemesinizde ; size sunan birileri olacaktır.

Vallahi bu faydaları sıralamak ile bitmeyecek yazımı değişik varyasyonlar ile iterek devam ediyorum ;


Yazmak fiili benim hayatımda önemli den öte bir yerdedir ama bunun blog yazma ile alakası yok işin felsefi boyutna girsem burada yazağcağım yazı nobelde alır beni deli filizof diye :) de sayabilirler o yüzden . .. kimsenin aklı fazla karışmasın ama akılların karışması önemli işdir neyse bak yine kendimi tutamayıp dalıyorum ama :) bitmek bilmez benim kalemim . . .



Saygı ve sevgiler ile selamlıyorum herkesi . . .


Güncel Haberler
2008 - 2009 Kış sezonunu yaşadığmız şu günlerde bayanların bot ve çizmeleri giyip şıklık yarışına girme günleride başladı diyebiliriz.Bu sezon özellik ile Ugg Botlar trend bayrağını aldı ve bırakmadı ; koyun yünü ile ayaklarını sıcacık tutan ugg bot modelleri trend ama tabi herkes ugg giyecek diye de bir kaide yok ve bende yok diyerekden Chloe çizme ve ayakkabı koleksiyonundan seçtiğim bazı güzel modelleri tanıtmak istedim.

Chloe koleksiyonundan sergiledğim bu ayakkabıların fiyatları 500 € ile 1000 € arasında model tercihinize göre değişebilmektedir.










Güncel Haberler
Değişti değişecek derken sonunda perşembe günü gerçekelşen toplantı bitti ve Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurulu 2010 Yılından itibaren geçerli olacak şu kararları aldı .
2009 öss sınavında " ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI " ilgili bir değişiklik gerçekleşmedi .
Not : 2009 Öss sınavına gireceklerin içi rahat olsun yani 2009 senesindeki sınav için değişiklik yapılmadı .

Bakın zaten 2009 öss ile ilgili değişikliklerin görüşüldüğü sırada toplantıda tartışma çıkmış ;


" Genel Kurul’da tartışma çıktı "

Kurul’da 2009 ÖSS’de ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının değiştirilmesi ilgili bölüm görüşülürken de tartışma çıktı. Bazı YÖK üyeleri, ÖSS’ye az bir süre kaldığı, adayların mevcut sisteme göre hazırlandıkları gerekçesiyle, değişiklik yapılmamasını istedi. Sistem değiştirilirse hukuki sorun doğacağı ve mevcut sisteme göre çalışan adayların dava açabileceği belirtildi. Kurul’da, adayları tedirgin etmemek amacıyla bu yılki ÖSS’de değişiklik yapılmadı.




2010 senesi itibari ile öss yerine yeni bir sistem uygulamaya konulacak işte
yeni kararlar.

YÖK, üniversitelere girişi değiştirdi.

  • Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı olanlar, açıköğretim ve önlisans programlarına yerleşecek.
  • Lisans Yerleştirme Sınavları’nı kazanan ise örgün lisans programlarında okuyacak
  • İki aşamalı yeni sistemde, adaylar okumak istedikleri yükseköğretim programına göre sınavlara katılacak.
  • Yeni sistemde adayların testlerdeki başarısı önemli hale gelecek.
İmam hatip liseleri

Kurul’un bazı muhalif üyeleri, yeni sisteme imam hatip lisesi (İHL) mezunlarının önünü açacağı gerekçesiyle karşı çıktı. Kurul’da oy çokluğuyla alınan yeni sistem şöyle:

" 2010'dan itibaren uygulacak yeni sistem "


  • Sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ortak ve tek bir sınav olacak.
  • İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 5 ayrı sınavdan oluşacak.
  • Adaylar YGS’den aldıkları puanla, açıköğretim ve örgün önlisans programlarına yerleşecek.
  • LYS’ye girebilmek için YGS’den asgari bir başarı puanı elde edilecek.
  • LYS, örgün lisans programlarına yerleştirmede esas alınacak başarı puanını belirleyecek.
  • YGS’de Türkçe (dil ve anlatım), Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında soru çıkacak.
  • LYS, Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1), Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2), Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacak.
  • LYS puanları Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal (TS), Yabancı Dil (YD) olmak üzere 4 grupta hesaplanacak.
  • MF puanı için LYS 1 ve LYS 2, TM puanı için LYS 1 ve LYS 3, TS puanı için LYS 3 ve LYS 4, YD puanı için sadece LYS 5’e girilmesi zorunlu olacak.
  • Bunlardan her bir gruba giren puanın hesaplanmasında, YGS’deki Temel Matematik ve Türkçe testleri belli oranda dikkate alınacak. Bu puan türlerinden ayrıca MF1, MF2, MF3 veya TM1, TM2, TM3 veya TS1, TS2, TS3 veya YD1, YD2, YD3 gibi tasnifler oluşturulabilecek.


Alan dışına çıkmak mümkün , bende bir meslek lisesi mezunu olarak alan dışında tercih yapmanın götürülerini yaşadım alan dışı tercih konusunda umarız herkese eşit davranılır .

Öğrenciler, isterlerse alanları dışında sınavlara katılabilecek. Örneğin, TS’den mezun aday, mühendislik programı tercih etmek isterse, TS bölümünün ilgili LYS sınavlarının yanı sıra MF grubundakilerin katıldığı LYS sınavlarına girecek. İmam hatip ve diğer meslek lisesi öğrencileri, isterlerse kendi alanları dışındaki LYS testlerini de çözebilecek.
LYS’deki testlerin puanlardaki ağırlıkları, puan türlerinin hesaplanması, üniversitelerin hangi puan türünden öğrenci alacağı gibi konularını YÖK daha sonra belirleyecek.


Yeni sistemde katsayılar değişecek

YÖK Kanunu’nda, yükseköğretime geçişte farklı katsayılarla ilgili ifadeler yer alıyor. Bu doğrultuda kanun değişikliği olmazsa, yeni sistemde de katsayılar bulunacak ancak mevcut sistemdeki 0.3 ve 0.8 olan katsayıların oranları değiştirilecek.
Kurul’da bazı YÖK üyeleri yeni sistemin dershanelere talebi artıracağını belirtti.


" Meslek liseleri ile ilgili yeni kararlar "

YÖK Genel Kurulu Üyesi Bülent Serim, karşı oy yazısında şunları belirtti;

İmam hatip liseleri ve diğer meslek lisesi mezunlarına alan dışı tercihlerinde uygulanan farklı katsayı sisteminin kendiliğinden sona ereceğini belirtti.

İmam hatip liseleri ve diğer meslek lisesi mezunlarının genel lise mezunları gibi tüm lisans programlarında okuma hakkına kavuşacaklarını kaydeden Serim, İHL’yi bitirenlerin yükseköğretimin tüm programlarında öğrenim görmesinin laik eğitimin özüyle bağdaşmayacağını savundu.


"Umarım alınan kararlar vatanımız milletimize hayırlı olur ve daha aydın gelecekleri kucak açan genç bir nesil yetişir."

Güncel Haberler
Sabah gazetesinde okuduğum haberi kendi yorumum ile sizlere aktaracağım ;

Biliyorsonuz ki Orta Öğretim Başarı Puanları % 21 oranında sınav başarısını etkiliyor ; bu başarı puanını daha aşağı çekerek katsayı engelini azaltmayı düşünüyorlarmış umarız vatana millete hayırlı olur bu fikir.


Değişikler ile ilgili yazıya gitmek için tıklayınız
.
.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ;


2009 Öss sınavına gircek yüzbinlerce öğrenci 29 ocak perşembe günü gerçekleşek toplantıdan çıkacak kararları bekliyor.

Ben sınava gireli 10 yıl oldu ; benim haliti ruhuyem bile bu öss sistemi kadar değişikliğe uğramıyorudur hani aman uğrasında sonunda herkesin memnun olacağı bir sonuç çıksın umarım .


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ;
Yapılacak değişiklerden bir tanesi !
  • Üniversite yerleştirme puanında yüzde 21 katkısı olan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) aşağı çekilerek katsayının etkisi azaltılacak.
2009 ve 2010 yılında yapılacak ÖSS değişikliği için perşembe günü karar verilecek bu kararı YÖK genel kurulu alacak . Son toplantıda 2010 yılında yapılacak yeni sınav sistemiyle ilgili öneriyi tartışmaya açan YÖK, 29 ocak perşembe günü yapılacak toplantıda da 2009 yılında yapılacak değişikliği belirleyecek.



YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan sabah gazetesine yaptığı açıklamada şunlarıda eklemiş ;


YÜZDE 5'E İNEBİLİR

" Yüzde 21 katkısı olan ortaöğretim başarı puanını değiştireceğiz. Bunu aşağı çekmek istiyoruz. Çünkü bu puan hesaplanırken çocuğun sınıftaki başarısı, diğer öğrencilerin başarısı, okulun başarısı gibi çocuğun başarısının dışındaki bir çok etken hesaplanıy o r . Onları çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparsak çocuğun kendi başarısı ortaya çıkacak. Eğer başarılıysa, alıp puanı istediği yere gidecek."


"Üniversiteye yerleştirmede ortaöğretimin yüzde 21 olan katkısını Kurul'daki duruma göre aşağı çekeceğiz. 10-15 hatta 5 olabilir. Ben 2'ye inmesini isterim, hatta sıfıra, ancak kanun olduğu için kaldıramayız"



Orta Öğretim Başarı Puanı ' da yapılan değişiklikler ve sonuçları ;
  1. AOBP'nin aşağı çekilmesi alanları dışında programları tercih eden öğrenciler için uygulanan düşük katsayı sistemini değiştirmeyecek.
  2. AOBP'nin ÖSS'ye yüzde 21 katkısı yüzde 10'a çekilir ise (0.3), (0.8) çarpanları yine kullanılacak ama AOBP katkı oranı aşağı çekildiğinden dolayı etkisi azalacak ve böylece puanlar birbirine yaklaşacak.


Vallahi umarım 2009 senesinde öss sınavına girecekler hatta önümüzde 100 yıl boyunca bu sınava girecekler ; stresden , kaygıdan her bir negatif şeyden uzak bir sınav geçirirler ve vatanımız milletimiz daha aydınlık yarınlara koşarak gider.
Güncel Haberler
Converse ; o bir ayakkabıların efendisi
o bir gençlerin vazgeçemediği marka
o bir özgürlüğünü ifade etme şekli

o bir yaşam tarzı
vee o bir iki üç dört karşınızda Converse...Tarihini araştırsak işin içinden çıkamayız nereden baksanız 80 yıldır converse ayakkabılar dünya üzerinde var ve popüleritesini hiç kaybetmiyor ne adidas nede nike ikiside ve converse'in tarzını insanlara verdiği özgürlük ruhunu verecek kapesiteye sahip değil bence.

7 ' den 70 ' e herkesin bildiği , giydiği sevilen marka converse'in ayakkabılarını ;
  • yırtık pırtık
  • şekilli şekilsiz
  • çamurlu
  • değişik renkde bağcıklı
  • uzun - kısa
Converse inizi nasıl giyerseniz giyin ; her daim cool'sunuz.

Converse tarihte ilk defa basketbol ayakkabısı olarak piyasaya sürülüyor amerika'da ve çok da seviliyor kısa sürede basketbolcuların en çok kullandığı ayakkabı modeli
haline geliyor o zaman lardan bu zamanlara 2009 yılına bakıyor hala giyiliyor converse'ler ve bakalım 2009 senesinde vitrinde hangi güzel ayakkabı modelleri ile karşımızda olacaklar.


Converse One Star Shoes İlkbahar Yaz 2009 Bayan - Erkek - Çocuk



Cconverse 2009 senesinde babet tarzı bu modeli ile bayanların karşısında olacak.





Bu yukarıda gördüğünüz converse'de 2009 senesi çocuk modellerinden bir tanesi


Ben pek sevmesemde converse'in bu tip parlak modelleride tutmuyor değil .




Güncel Haberler
Diğer yazımda Turkcell'in yeni sunduğu kampanyalardan biri olan her yöne 15 kr 'u anlatmıştım ; şimdi burada da bu kampayanın reklam videosunu tanıtımını recep ivek şovu anlatacağım .Aslında düşündümde pek anlatmaya gerek yok recep ivedik zaten kırıp geçiriyor izleyelim görelim daha neşeli olur şunuda eklemek istiyorum bence recep ivedik tiplemesi son yılların en iyisi ; halk kahramanı gibi bişey oldu yahu. Bakıyoruz Rafet El Roman ' ın parçası recep ivedik yorumu ile nasıl olmuş !


Recebin tavuğu: Bir gece reklam ajansında from on Vimeo.


Etiketler: recep ivedik, turkcell reklamı


Reklamcılığın en önemli sloganını kullanınsına

cingıl dinle !.....

Burada ki ürünün modtaşı ney ?....

Artık müşteri burada memnun....

İster ninemi ister eltimi kimi zamanda kendimi tüm dostlarımı bebişimi....

dipporrinon diprporinon yeeee...
Güncel Haberler
Turkcell faturalı hatlara gelenler dakikası 15 kr'a konuşacak.Diyorum ya ben gözünü sevdiğimin rekosu ( rekabet ) diye sen nelere kadirsin . Şu sıralar bir kampanya
Yukarıda gördüğünüz tavuk resminin etrafına o yazıları ben ekledim ; yani genel bir turkcell afişi değildir ; kampanya hakkında resim ile anlatım yapıp yardımcı olmak amacı ile düşündüp yaptım onu.

furyasıdır gidiyor avea, vodefone ve turkcell yeni ve farklı ataklar ile müşteri kitlelerini genişletmek için birbirinden güzel yollar buluyorlar deniyorlar ; keyfini sürmeside bize güzel oh . . .


Recep ivedik her yöne 15 kr reklam kampanyasında yine karşımıza çıkıyor ve rafet el roman'ın parçasını kampanya için süper Cover' lıyor vallahi , izlemek için tıklayınız.

Re


Turkcell her yöne 15 kr'a konuş kampanyası genel şartları ;

Kimler faydalanabilir ?
  • Turkcell'den yeni bir faturalı hat alanlar,
  • Hazır Kart'tan faturalı hatta geçenler,
  • numarasını Turkcell'e taşıyanlar, her yönü aramak sadece 15 kuruş!
Peki bu 15 kr konuşmak sonsuza kadarmı ?

- tabi ki hayır ; 6 ay boyunca her yö
ne dakikası sadece 15 KR'ye konuşma imkanından yararlanacaksınız ve 6 ay süresince Fatura Cepte aboneliği de bedava.

Her yöne 15 kr Kampanyasına katılmak için, hattınızı aldıktan sonraki 30 gün içinde, HER YONE yazıp 2777'ye kısa mesaj göndermeniz yeterli.
  • Ayrıca Yeni Tesis Özel İletişim verginiz turkcell'den

Güncel Haberler
Bir deyim haline gelmiş olan bu iki kelimenin oluşturduğu cümle , hepmizin zaman zaman ortak derdi olmuştur.İnternet gün geçtikce yaygınlaşmaya devam ederken beraberinde sorunları ve çözümlerinide doğruyor tabiki.Msn'e giremiyorum , net çalışmıyor , durmadan kopuyorum derken kimi zaman internet sağlayacımıza kimi zamanda bilgisayarımıza saydırır dururuz ; ben şimdi sizlere internet'e bağlanamadığınız anlarda varsayımlar ile yarattığı sorunlar ile çözümlerini sunacağım.


D
iyelim ki bilgisayarımızı açtık internet tarayıcımızı tıkladık nete giremiyoruz ?
http://be-o.blogspot.com


Bu simge internet bağlantızın olup olmadığın
ı gösterir masaüstünün en sağ alt köşesinde yer alır . Eğer benim gösterdiğim resimdeki gibiyse netinizde sorun yoktur bu ışıklar yanar söner yani bu veri alış verişinin olduğu anlamındadır.























O simgeye sağ tıklayıp durum seçeneğini seçtiğinizde yukarıdaki pencere karşınıza gelecektir.Sol alt köşede bulunan özellikler sekmesini tıkladığınızda yerel ağ
bağlantılarınızın ayarlarının bulunduğu bölümü açmış olursunuz.


Yerel ağ bağlatılarının bulunduğu bölüm




















http://be-o.blogspot.com
Yukarıda gördüğünüz bölümüde açtıktan sonra ( TCP/IP ) yazan bölümü tıkla
yıp orada ki ; özellikleri sekmesini tıkladığınızda ince ayarlara ulaşmış olursunuz.
























Bu pencereye ulaştığınızda aynen yukarıda ki gibi olması gerekiyor yani ; seçeneklerin otomatik olarak al konumunda olması gerekiyor.

Bunu deneyip düzelttikten sonra ayarları kayıtedip yani tamam deyip çıkıyoruz . Bu anlattıklarım denemeniz gereken yöntemlerden biriydi sadece.



İnternet'e giremiyor başka neler yapabiliriz ?

Fiziksel Sorunlar ve çözümleri ;
  • Modem'imizin arkasında bulunan elektrik fişini çıkarp 5 saniye sonra geri takıyoruz ve üzerinde ki ışıklara bakıp sabitlenince internete girmeyi yeniden deniyoruz.
  • Telefon kablosunu ve ( ya ) paralel hat için kullandığınız kutuyu kontrol ediniz.
  • Modeminiz üzerinde bulunan ADSL | POWER | LİNK ışıklarının sabit şekilde yanık olup olmadığını kontrol edin sabit olması gerekiyor.
  • Bilgisayarınızda bulunan Ethernet kartınızı kontrol ediniz ; modem takılı kablonun diğer ucu bu karta takılıdır ve o takıldığı yerdede bir ışık yanık olması gerekiyor.

Şunlarıda deniyebilirsiniz ;

Aşağıda verdiğim modem listesinde modem markanızı bulun daha sonra bir internet sayfası açmak için adres yazığınız yere modem adınızın karşısında yer alan
" Adsl modem İp " altındaki numaraları aynı şekilde girin.Karşınıza sizden kullanıcı adı ve paralo isteyen bir pencere gelecek onuda aşağıda listedeki yerinizi bularak doğru şekilde girin.



Tamam şimdi panele giriş yapmış olmanız lazım en sağda aşağıda örnekte gösterdiğim kırmızı ile boyadığım "Wan" linkini tıklayın .

Örnektir.

Configuration
WAN <<
LAN
PPP
NAT
Virtual Server
Bridge Filtering
DNS

User Level Username/Password
Save Settings / Reboot


İnternet'e bağlanamıyorum - giremiyorum neden ! anlatım!



Daha sonra karşınıza bir sumbit yazısı gelirse onu tıklayın ve ayarlar sayfasına ulaştınız artık .

Karşınıza aşağıdaki resim gibi bir sayfa gelecektir ; ayarları ona bakarak aynen doldurun ; bazı bölümler kişiseldir onları belirrtim zaten onlar otomatik yer alır yada siz onlarıda el ile doldurursunuz . Gerekli işlemleri resme bakarak yaptıktan sonra
" save configariton " ( ayarları kaydet ) seçeneğini tıklayak işi bitirin .

30 - 40 saniye bekleyin ve bir internet sayfası açıp internete bağlanmayı deneyin . Umarım işe yaramıştır.


Ayarlar sayfası resmi büyütmek için tıklayınız




Bu makaleyi tamamlamak için çok uğraştım yani bir yardım edeyim dedim internete bağlanmada sroun yaşayan insanlara elimden geldiği kadar bişeyler anlattım yol gösterdim.

"Maksatımız belli internete giremeyen msn'ini açamayan kimse kalmasın ; toplum internet'in sonsuz ve özgür dünyası ile internet dünyasıda toplumlar ile büyüsün. "
hakan


Güncel Haberler
En sevdiğim markalardan bir tanesi olmasına rağmen fazla bir ürününe sahip olmadığım Adidas olduğu yerin hakkını tam anlamı ile veren dünyanın en ünlü spor markalarıdan biridir bence.



En güzel modeller ve 2009 Koleksiyonu

www.modavetrend.com Sayfalarında



Adidas bayan koleksiyonundan beğendiğim ayakkbılardan biri bu kırmızı model bence çok şık .


Adidas'ın spor ayakkabılarıda ülkemizde oldukca hit'dir ve her sezon yeni modeller takibe alınır beklenir sonrada bir adidas trend'i başlar mesela son 2 yıldır yaşanan adidas eşofman trendy gibi.


Adidas ayakkabı
fiyatları ; 120 tl ile 190 tl arasında değişebilmektedir ; yani model tercihinize bağlı bir şey bu birde mağazalar araası ufak tefek fiyat farkları olması mümkündür.

Rahatlığı kalitesi ve tarzı ile fark yaratcağım bir ayakkabım olsun diyorsanız ; bir adidas mağazasına uğramalı ve cool bir hayatın başlangı. ateşini yakmalısınız . Birde yandan 3 çizgili eşofmanınızı almayını unutmayın o eşofmanların fiyatıda
70 tl ile 90 ytl
arası değişir , artık sizde 3 çizginin büyülü dünyasındasınız.

Şimdi bakalım 2009 senesine girmiş iken adidas yeni sezonda sevenlerine ne gibi ürünler sunacak yine vitrinleri hangi güzel ürünler süsleyecek.Adidas üniversal , gazelle , tlux , süperstar , original koleksiyonlarının bayan ve erkek kategorisinden seçtiğim 2009 modelleri karşınızda.






Güncel Haberler
Blog yazmaya başladığım ilk günlerde tanıştığım Get Clicky ile hala yola devam ediyorum . Bir çok istatislik yazılımı kullandım ama hiç biri get clicky kadar açık ve net gelmedi bana belkide alıştığımdan belkide gerçekten kalitesinin bir sonucu bu.



Eğer sizde bloğunuz veya web sayfanız hakkında bir trafik istatisliğine ihtiyaç duyuyorsanız ; get clicky'yi tavsiye ederim
; aşağıda verdiğim resimi tıklayarak sizde bedava kayıt yaptırıp işe koyulabilirsiniz.

Kayıt olmak istiyorsanız !
Clicky Web Analytics

Get clicky ne gibi hizmetler sunuyor ?

  • Sitenize gelen ziyaretcilerin sayısı
  • Ziyaretcilerin tekil ve genel anlamda ne kadar süre geçirdikleri
  • Hangi yoldan geldikleri yani arama motorundanmı,bağlantımı,tavsiyemi gibi
  • Arama motorundan geldiler ise hangi kelimeyi veya cümleyi yazarak google sonuçlarında sizi buldular
  • En çok ziyaret edilen sayfalarınız
  • Ayrıntılı anahtar kelime istatisliği
  • Grafiksel günlük actions sonuçları
  • Ziyaretcilerin hangi ülkeden bölgeden şehirden oldukları
  1. Ülkeler
  2. Şehirler
  3. Diller
  4. Sunucu adları
  5. Kurumlar
  • Ziyaretcilerin harita üzerinde gösterimi
TotalTyme AkshinsAvg Bounce Tweeter FeedMe


Aşağıda bir örnek tablo görebilirsiniz

TotalTyme AkshinsAvg Bounce Tweeter FeedMe



Ziyaretçiler
70
Eylemler 212
Ziyaret başına ortalama hareket 3.0
Harcanan toplam süre 4h 52m
Ziyaret başına ortalama süre 4m 10s
Sıçrama sıklığı 62%




Güncel Haberler

Müziğine büyük sempati duyduğum testere filmine içimden geldi bir logo yapayım dedim.Tamamen paint ve power paint kullanılarak yapılmıştır .
Güncel Haberler
Türk Telekom'un yeni kampanası olan jettvel tarifesinden diğer yazımda bahis etmiştim.Türk telekom Jettvel ile yeni kampanyalar sunuyor kullnıcılara bu konuda ayrıntılı bilgi için.


Şimdi gelelim asıl konumuza meşhuuuurrrrr jem bey ' imiz cem yılmaz burada mr cetvel misali elinde iki adet cetvel çıkıyor karşımıza ben dün ligtv de gördüm reklamı gülmemek gülümsememek elde değil .




Ben video'yu ve jettvel tarfifesinin tanıtım çok beğendim bu reklamda jembey'imiz jettvel'ci olmuş .Birde video'nun sonunda cem yılmaz geri gelip yere düşen gönyeyi yerden alıyor ben orda koptum zaten .

Başarılı bir reklam çalışması diyorum jettvel reklamı için. Güncel Haberler

Winamp benim kullandığım ilk müzik çalar yazılımı 1999 senesinde bilgisayar ile ilk tanışmam gerçekleşti ve o zamandan bu zamana ( 2009 ) bir çok müzik çalar programını bilgisayarıma ; yükledim,sildim,yeniledim,indirdim,güncelledim derken en son yine Winamp'ıma döndüm .

" J " Harfinin güzelliği ile winamp da tanışmıştım nedir bu " j " derseniz parça listenizdeki bir parçayı bulmak için klavyeden j harfine basarsanız sonrada karşınıza müziklerin bulunduğu bir liste gelir ve siz harf girdikce o parçaya yaklaşır sonrada bulursunuz .


Winamp ara yüzünden bir resim ; burda müzik dinlerken bu skinlerden birini seçip kendinize görsel bir şov hazırlayabilirsiniz bu görseldeki her bir hareket dinlediğiniz parça'daki ritimlerile doğru orantılı ilerler yani paralel bir etkileşim söz konusudur .


Winamp ses kalitesi açısından itunes dan geri kalır değil yani itunes'da bir çok yönden winamp'dan geri kalır yönü yoktur mutlaka ama ben itunes u bilgisyarıma indirdim ve kullandım sonunda onuda diğer müzik çalarlar gibi sildim gitti yahu ...

Itunes'da radyo özellikleri var mesela içindeki bir bölümden online radyo yayını yapan frekanslara ulaşmanız mümkün onun düşünde lastfm ile olan işbirliği hoşuam gitmişti mesela itunes da birşey dinlerken lastfm profilinizde o parçayı ne zaman dinlediniz ona benzer parçalar tavsiyeler vsvs şeklinde güzelliklerde yok değil .


itunes ara yüzünden bir resim ; sağdaki bölümde dinlediğiniz parçalar listelenmiş durumda sağ tarafda ; en çok diledikleriniz yeniler eskiler radyolar gibi özelliklere ulaşabileceğiniz panel var.



Ben son olarak yine winamp a döneyim winamp 5 üzeri sürümlerinden bir tanesi yüklü benim pc'de ve itunes dan daha kaliteli ve net bir ses verdiğini düşünüyorum ben belkide benim kulağıma öle geliyordur ama winamp' tavsiye ederim.

Aynı zamnda winamp'da video izleyebilme , internet'e bağlanabilme ve online radyo yayınlarını dinleyebilme gibi özelliklerde mevcut .


Winamp son versiyon indir

Itunes son versiyon indir
Güncel Haberler

Brezilya ' nın sadece futbolcu yetiştirmek ile ünlü olduğunu sanardım ; victoria's secret mankenlerinden Adriana Lima ' nın performansından sonra sadece yeşil sahalarda değil podyumlardada Brezilya bayrağı kapmış dedim,demedim,diyecektim,diyesim geldi yani o güzelliği görünce insanın içinden her güzel şey gelir diye düşnüyorum .

Adriana Lima / Çekimlerden / bir video /




Ülkemizde uğrayan Adriana Lima bugün show tv de yayınlanan varmısın yokmusun
programındaydı ; yani yine yaptılar yapacaklarını ve victoria secret mankenlerinden en güzelini getirdiler ekrana yarışmaya çıkartdılar ya daha ne diyelim helal olsun size

Ben yarışmanın tamamını izlemdim ; nasıl sonuçlandığına bakmadım ama iyi olmuştur umarım .

Adriana Lima fotoğraflarından bazılarını sizler için buraya taşıyorum ; iyi seyirler .

Adriana provada
Adriana süper poz

Güncel Haberler
Evet çözemediğim konulardan bir taneside blogger'da yazı arasında nasıl reklam yerleştirildiği . Bu konuyu bir çok kez araştırsam da ya umduğum gibi açık bir şekilde anlatan bir yer bulamadım yada bulduklarımı ben beceremedim ; öle böle derken hala google adsense reklamlarımı yazıların içi sokmayı beceremedim.


Örnek yazı içi reklam gösterimi ;



Nedir peki bunun faydası ? Derseniz . . .

Açıkcası faydası hakkında düz bir mantık yürüterek konuşmak yanlış olur çünkü ben yazı dışı reklamlardan aylarca yazı içinde reklam yayınlayan arkdaşlarımdan daha fazla kozanmıştım ; e tabi düz mantık yapmayalım dedik ya ; bu bende kazandırdı diye diğerleinide kazandıracak diye bir şey söz konusu değil .

Metin için reklamın mantığı bence şudur ;


İçeriği takip eden bir ziyaretcinin yazıyı okurken gördüğü reklamları reklam değilde yazıya dahil bir metin veya resim gibi algılaması durumudur bu , evet güzel bir cümle oldu olay tamamen budur , olay tamamen insan zihninin google adsense çatısından bakış açısı ile ilgili yaptğımız hareketlerdir .



Google adsense reklam programında metin yada resim reklam kullanma seçenekleriniz mevcut ben Türkçe sitelerde resim reklamları tavsiye ederim açıkcası .

Konumuza dönersek bende yazı içinde reklam yayınlamak istiyorum eğer bu yazıyı okuyan bir arkdaşımız olursa yorumuyla yardımcı olabilirse sevinirim . Blogger yazı panelinde ki yerleşim bölümünde böyle bir yere rastladım fakat hep hata veriyor ; umarım biri bu yazıyı okur . . .

- Oradan abimize yazı arası bir reklam çek bakalım ; acısı bol olsun ; sandviç ekmeğine olsun :) reklamınız buradamı olsun billboard damı abi ?


- Yok ; benim ki blogger da olsun bide yazı içinde olsun .
Güncel Haberler

Yaklaşık bir senedir blog yazıyorum , web sayfası açıyorum , forumlar şunlar bunlar derken bu bir sene içinde web dünyası ile yakınen bir ilişki içine girmiş oldum .



Arkadaşım Gosu ' nun bana şubat 2008'de ( ilkler unutulmaz ) bana abi sende bir web sayfası açsana ya demesi ile başladı ; ardından tabi nasıl gelir elde ederiiz bu verdiğimiz emekler karşılığında derken google adsense reklam programına başvurdum kabul edildi şöle böle derken ; kendimizi amansız bir kelime algoritmaları içinde bulduk budamı nasıl oluyor buda işte google'ın arama motoru formüllerine uygun görünüp kendini sevdirip üst sıralarda çıkmak için yapmaya çalıştığım şey diyelim biz buna .




Ben Seo'dan anlamam , Seo nedir bilmem bu yüzdende her defasında emek verip çabaladığım web sayfaları ile * "sandbox"a düştü yada bilgi eksikliği yüzünden hak ettiği yere bir türlü çıkamadı .

Sandbox nedir ?

Sandbox google arama motoru sonuçlarında çıkmamak anlamı taşır ; yani bir zaman aralığında varsınızdır sonra google prensiplerine uygun olmayan hareketlerde bulunup google sonuçlarından çıkarılmışsınızdır.

Bu başıma geldimi evet 4 kez !


Ben neden şimdi özgün ve deli gibi :) özgün yazın diye bağırıyorum . E tabi bunun yanında madem ki özgün yazmaya karar verdik artık seo konusundada bilgi sahibi olup bu değerleri dahada yukarı çekmek gerekiyor.


Seo konusunda araştırmalarım devam ediyor ama bazen bilirsinizde uyguluycak techizatmı denir ona ne denir bilmem o yoktur elinizde seo size şöyle uzaklardan bakar siz seoya bakarsınız derken ; WORDPRESS gibi Seo kankası bir servis sağlayıcıya geçip bu azim ile çalışırsam hem verdiğim emeklerin karşılığını maddi olarak alıcam hemde manevi olarak daha huzurlu olucam gibi geliyor.Şimdlik blogger da başladık böyle devam edelim bakalım . . .

Blog yazarken şunlara dikket edin yani ben dikket etmeye çalışıyorum ;

  1. Özgün yazın
  2. Yazarken ; başlığınıza uygun kelimeler seçin .
  3. Yazı başlığınızın öneminin farkında olun çünkü google robotları için önemlidir.
  4. Yazı içeriğinde bazı önemli kelimeleri renklendirin ve italik yazın ( abartmadan yapın bunu )
  5. Kelimelerden seçmeler yapın yine ve bunlara link verin ; bu linkleri ana sayfanızıa yada o kelime ile ilgili alt sayfalarınıza bağlayın
  6. Yazı altlarında ; konunuz ile ilgili bulunan diğer yazılarınıza link verin okuyucuyu , ziyaretciyi bir yolculuğa çıkarmaya çalışın .
  7. Google sonuçlarında çıkmak istediğiniz kelimeyi yada cümleyi metin içindede dikkatli kullanmaya dikkat edin ; kelimenin metin içinde çok geçmesi sizi ön sıraya atmaz bunu bir mantığa oturtun ve yazılarınızda buna uygun davranın .
  8. Seo yapıcam derken göz çıkarmayın ; başka siteler ile link değişimine girmeyin girsenizde bunuda belirli aralıklar ile ve dikkatli bir şekilde yapın ; link verdiğiniz sitelerin yada size link veren sitelerin sizin yazığınız konular ile ilgili olmasına özen gösterin.
  9. Bloğunuzu ; çeşitli sitelerin alt yapısına kayıt edin ( bu işe yarar ; technorati ,digg , tusul , oyyla , blogcatalog , blograzzi ve diğerleri )
  10. Blogunuzu güncel tutun yazın yazdıkca yazın
  11. Güncel konulardan'da yazmayı unutmayın
  12. Etiketleride kullanın ; bunuda abartmadan yapın etiket kullanma konusunda abartımda banlanan çok kişi olmuştur .
  13. Unutmayın ; Seo yapıcam diye ; hata yapabilir ve benim gibi bir gübn sandbox a düşebilirsiniz verdiğiniz bütün emekler boşa gider ve tekrardan yazmaya başlarsınız ama sabır edip düzenli bir şekilde yolunuzda ilerlerseniz google değil kim gelse sizin sizin sitenizi , bloğunuzu ve her nasıl niteleniyor ise aşağı alamaz.
  14. Sevgi ve sağlıcak ile kalın daha sonra yine seo konusunda yeni bilgiler edinirsem buralarda olucam beni takip edin .

Seo Nasıl Yapılır Bilmiyorum ! ama bilmemek değil öğrenmemek yada bilenlerin öğretmemesi ayıp :) !
Güncel Haberler



Adında anlaışıldığı gibi call of duty serisinin bu son oyununda bir dünya savaşının içindeyiz Amerika ( united states ) Japonya ile bir savaş içinde o topraklarda verilen görevleri silah arkdaşlarınız ile yerine getirmeye çalışıyorsunuz . Oyunu oynarken dikkat edin her an bir samuray çıkıp boğazınızı uçurabiliyor.

Bu fotoda kendi silahımı arkaşıma çevirerek onun yüzünü çekmek istedim.
Resmi büyütmek için tıklayınız




Cod 4 oyun severler tarafından oldukca beğenilmişti bende ilk oynadığımda çok etkilenmiştim ; oynanabilirlik , grafikler , hikaye derken her şey mükemmeldi tek bir şey var oda müslümanlara karşı amansız bir savaş içinde olmaları e tabi bende müslüman bir insan olarak bu olaya antipatik bir şekilde bakıyorum buda normaldir hani camileri yok ediyolar oyunuda bir şey olmuyor kliseleri yok edince oyun yeniden başlıyor ; oh ne ala neyse zaten işin bu tarafı çok derin bir konu onu konuşcak kadar bilgimizde yok zaten .
Bu fotoda Japon'ların siperlerine saldırıyoruz büyük bir çıkartma gerçeleştirdik .
Resmi büyütmek için tıklayınız .



Cod 5 oyununa gelirsem dediğim gibi dünya savaşını içindeyiz sene 1942 2.dünya savaşı ; cod 4 deki gibi üstün silahlarımız yok cod 5 bu yönden size biraz madel of honor ' ı hatırlatabilir . Bu eski silahlarla harikalar yaratıyorsunuz ; vuruyor kaçıyor çeşitli aktiveteleri yerine getirip oyunda bu şekilde sona doğru ilerliyorsunuz .

Grafikleri açısından olaya bakarsak gayet iyi diyebiliriz ; benim bilgisayarda 8500 GT Gforce ekran kartı var ( 512 ) , ben gayet donmadan filan oynadım oyunu umarım sizin bilgisayarınızda en iyi şekilde çalışır .

Call of Duty World of War oynamak için minimum sistem özelliklerinizin şöyle olması gerekiyor .


  • İşlemci : AMD 64 3200+ / Intel Pentium 4 3.0GHz +
  • Ram : 512MB (XP) or 1GB (Vista)
  • Hardisk Boş Alan : 8GB
  • Grafik Kartı : Nvidia 6600GT/ATI Radeon 1600XT veya daha yüksek bir model (Shader 3.0 or better) sahip olması gereken hafıza 256MB.
Güncel Haberler
rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,