Kısaca YAŞ olarak bilinen Yüksek Askeri Şura bugün yani 1 ağustos pazar itibari ile toplanmış bunuluyor.

Sanırım şu saatlerde YAŞ toplantısında hareretli tartışmalar yaşanıyordur.Çok önemli bir konu; bir ülkenin askeri düzeni yani bir ülkenin benliği bağımsızlığı ile ilgili konular mevzu bahis diye düşünüyorum çünkü ordumuz olmaz ise ayakta duramayız.

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek askeri şura toplantısı için Genelkurmay Başkanlığı Karargahına geldi ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından karşılandı. Yüksek Askeri Şura Salonu'nda saat 09.45'te başladı.

Hiç şüphesiz dört gün sürecek olan Yüksek askeri şura toplantısın da çok önemli sonuçlar çıkacaktır ; bizlerde bu sonuçları bekliyoruz.

Bakalım YAŞ sonucu nasıl olacak ?

Yüksek Askeri Şura'da şu konular işlenecek ;

YAŞ SONUCUNDA ASKERİKOMUTA KADEMESİ YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Yüksek askeri Şura'da kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacak ve görev süreleri bir yıl uzatılacaklar da belirlenecek.

Aynı zamanda Balyoz ve Ergenekon davalarında adı geçen komutanların da durumları toplantıda ele alınacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın görev süreleri 30 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla sona ermesi nedeni ile Orgeneral İlker Başbuğ'un emekliye ayrılmasıyla, bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in atanması bekleniyor. Orgeneral Koşaner, atanması halinde bu görevi 3 yıl yapacak.

Orgeneral Koşaner'den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Orgeneral Işık'tan boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na da atamalar yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ise görev sürelerinin bitmesine bir yıl var.

Şura'da 134 general ve amiralin terfi ve emekliliklerinin görüşülmesi, 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, 45 albayın da general ve amiral rütbesine yükselmesi bekleniyor.

Şura kararları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.



Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,