Değişim hızı aşağıdaki yüzyılda oldukça hızlı ve kadın ve erkek moda, özellikle giyinme ve saç süsleyen olarak, eşit karmaşık ve değişken olmuştur. Sanat tarihçileri bu nedenle artan güven ve hassasiyetle kalma görüntüler moda kullanabilirler, genellikle 15. yüzyıl görüntülerin durumunda beş yıl içinde. Başlangıçta moda değişiklikleri önceden Avrupa'nın üst sınıflarını kapsayan pansuman çok benzer stilleri olduğunu ne bir parçalanma, ve farklı ulusal stil gelişmesine yol açmıştır. Bu 18. yüzyıla 17. bir karşı hareket çoğunlukla kaynaklanan, bir kez daha benzer bir tarzı empoze kadar çok farklı kaldı eski rejime Fransa . [ 9 ] zengin genellikle neden moda olsa da, artan zenginliği erken modern Avrupa yol açtı burjuvazi ve Hatta köylüler mesafede eğilimleri takip bazen rahatsız seçkinlerin-bir faktör Braudel değişen moda ana motorları biri olarak görmektedir. için yakın [ 10 ]


Albrecht Dürer 'in çizim iyi çıktı kontrast burjuva gelen Nürnberg onu meslektaşı ile (solda) Venedik . Venedik bayan yüksek chopines onu uzun boylu olmak
On 16. yüzyıl portreleri Almanca ya da İtalyanca beyler on tamamen farklı şapka gösterebilir ve bu dönemde ulusal farklılıklar, onların en belirgin gitmiş Albrecht Dürer onun gerçek veya kompozit kontrast kayıtlı Nürnberg ve Venedik 15. yüzyılın bitiminde moda ( resim, sağ ). Yüzyılın sonu "İspanyol tarzı" üst sınıf Avrupalılar arasında eşzamanlılık geri hareket başladı ve orta 17. yüzyılda bir mücadeleden sonra, Fransız tarzı kararlı, liderlik üzerine 18. yüzyılda tamamlanmış bir süreç aldı. [ 11 ]
Renk ve tekstil desen yıldan yıla değişen rağmen, [ 12 ] bir beyefendinin ceket ve yelek uzunluğu veya bayan elbise daha yavaş değişti kesildi için desen kesti. Erkek modası büyük ölçüde elde edilen askeri modelleri ve Avrupalı ​​bir erkek siluet değişiklikler beyefendi memurları yabancı tarzı notlar için fırsat vardı Avrupa savaşı, sinemalarda galvanizli vardır: Örneğin "Steinkirk" dir kravat ya da kravat .
16. yüzyıldan bu yana desen olarak Fransa'dan giyinmiş bebek dağıtımı olmuştu ama, ve, değişimin hızı son Paris tarzı gösterdi Fransız gravür artan yayınlanması ile 1780'lerde de aldı İbrahim Bosse gelen moda gravür üretmiştir 1620s. 1800, tüm Batı Avrupalılar (ya da sanıyordum) hem soyunma Etti. yerel değişim sonra muhafazakar köylü bir rozet ilk taşra kültürünün bir göstergesi oldu ve [ 13 ]
Terziler ve dressmakers önce pek çok yenilik sorumlu kuşkusuz ve rağmen tekstil sektöründe kesinlikle yol çok trendler, moda tasarımı öyküsü normalde alınan [ kim tarafından? ] İngilizce doğumlu zaman 1858 den bugüne kadar Charles Frederick Worth açıldı ilk gerçek [ gelincik deyişle ] haute couture Paris'te ev. O zamandan beri profesyonel tasarımcı sokak moda birçok moda kökenine rağmen, giderek daha baskın figür haline gelmiştir. Kadınlar için sineklik 1920'lerin tarzı etek uzunlukları ciddi bir kısalma ile, birkaç yüzyıl boyunca stilleri en büyük değişiklik belirgin ve çok gevşek giysiler, kısa boyu uzun etek biçimleri zaman zaman diriltilen beri baskın kaldı . Dört ana akım moda başkentleri olarak kabul edilir Milano , New York , Paris ve Londra . Moda hafta tasarımcıları kitlelere yeni giyim koleksiyonlarını sergilemek nerede, şu şehirler de yapılır ve en büyük moda şirketlerin tüm merkez ve hangi küresel moda üzerindeki büyük etkisi bilinir.
Modern Batılılar giysilerini seçiminde mevcut geniş bir seçim var. Ne bir kişi giymek için seçtiği kişinin yansıtabilir kişilik ya da seviyor. Kültürel kişiler zaman durum yeni veya farklı giysiler giymeye başlar bir moda trendi başlayabilir. Gibi ya da ilgili kişiler benzer bir tarzı giysiler giymek başlayabilir.
Modası bir süre içinde önemli ölçüde değişebilir topluma göre yaş , sosyal sınıf , nesil , meslek ve coğrafya ve zaman içinde olarak. Eğer, örneğin, eski bir kişi elbiseler gençlerin moda göre, o genç ve yaşlıların her iki gözünde gülünç görünebilir. Terimleri fashionista ve moda kurbanı kölece geçerli moda aşağıdaki birine bakın.
Tek bir moda gibi çeşitli moda spor sistemi itibar edebilir dil bir kullanarak çeşitli moda ifadeler içeren dilbilgisi moda. (Çalışmalarının bazı karşılaştırın Roland Barthes .)
[ değiştir ] Moda endüstrisi

Moda endüstrisinin modern çağın bir ürünüdür. Önce 19. yüzyıla kadar, çoğu giyim oldu ölçüye göre . Bu kişiler için, ya ev üretim veya dressmakers ve terzi sipariş üzerine el yapımı oldu. 20. yüzyılın başında yüzyıl bu tür dikiş makinesi, küresel kapitalizmin yükselişi ve üretim fabrika sisteminin gelişmesi ve bu mağazalar-giyim giderek gelmiş gibi perakende satış yayılması gibi yeni teknolojilerin yükselişi olarak -seri üretilen standart boyutlarda ve sabit fiyatlarla satılıyor. Moda endüstrisinin, bugün Avrupa ve Amerika'da, ilk gelişmiş olsa da, dünya çapında başka imal genellikle bir ülkede tasarlanmış giyim uluslararası bir ve son derece küreselleşmiş sanayi, ve sattı. Örneğin, bir Amerikan moda şirketi kaynak Çin'de kumaş ve Vietnam'da üretilen giysiler, İtalya bitmiş ve uluslararası perakende satış dağıtım için ABD'de bir depo sevk gerekebilir. Moda endüstrisinin uzun ABD'deki en büyük istihdam kaynaklarından biri olan ve 21. yüzyılda öyle kalır. Üretim giderek özellikle Çin, denizaşırı taşındı Ancak, istihdam önemli ölçüde gerilemiştir. Moda sektörüne veriler genellikle ulusal ekonomiler için rapor ve endüstrinin birçok farklı sektörler bazında ifade olduğu için, tekstil ve giyim dünya üretimi için toplam rakamları elde etmek zordur. Ancak, herhangi bir önlem tarafından, endüstri dünya ekonomik üretiminin önemli bir pay oluşturmaktadır.
; Tasarımcılar, üreticiler, müteahhitler, ve diğerleri tarafından moda malların üretimi, perakende satış ve reklam ve tanıtım çeşitli şekillerde hammadde, özellikle elyaf ve tekstil değil, aynı zamanda deri ve kürk üretimi: moda endüstrisinin dört seviyeden oluşmaktadır. Bu seviyeler sektöründe katılımcılar kar çalışmasına olanak koşullarda giyim için tatmin edici tüketici talebinin amacı ayrılmış hepsi çok farklı ama birbirine bağlı sektörler oluşur.

[ değiştir ] Medya



Moda 2006 vurdu
Moda önemli bir parçasıdır moda gazetecilik . Yayın eleştiri, rehberler ve yorum televizyon, moda web siteleri, sosyal ağlar ve, dergiler, gazeteler bulunabilir moda blogları .
20. yüzyılın başında, moda dergilerinde çeşitli moda tasarımlar fotoğraf eklemek başladı ve geçmişe oranla insanlar üzerinde daha etkili oldu. Dünya çapında şehirlerde bu dergileri çok aranan edildi ve kamu giyim tat üzerinde derin bir etkisi vardı. Yetenekli illüstratörler moda ve en son gelişmeler ele yayınlar için zarif moda plakaları çekti güzellik . Belki de bu dergilerin en ünlü oldu La Gazette du Bon Ton Lucien Vogel tarafından 1912 yılında kurulmuş ve düzenli olarak 1925 (savaş yıl hariç) kadar yayımlandı.
Vogue yılında kurulmuş, ABD 1892 yılında, en uzun ömürlü ve gelip moda dergilerinin yüzlerce en başarılı olmuştur. Artan sonra bolluk Dünya Savaşı ve en önemlisi, 1960'larda ucuz renkli baskı gelişiyle satış büyük bir destek sağladı ve moda ağır kapsama ana kadın dergileri-takip 1990'lardan erkek dergilerinin. Haute couture tasarımcıları başlatarak eğilimi hazır giyim ve parfüm artık orijinal couture iş cüce ağır dergilerde ilan hatları,. Televizyon kapsama küçük moda özellikleri ile 1950'li yıllarda başladı. 1960 ve 1970'li yıllarda, çeşitli eğlence şovlarda moda kesimleri daha sık oldu ve benzeri 1980'lerde, özel defile Moda-televizyon görünmeye başladı. Televizyon ve moda bloglar dahil olmak üzere artan internet kapsama rağmen, basında moda endüstrisinin gözünde tanıtım en önemli biçimi olmaya devam etmektedir.
Ancak, son birkaç yıl içinde, moda web siteleri kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ile geleneksel yayın yazma birleştirme olduğunu geliştirdik. Gibi online dergi iFashion Ağ ile başlatılmış ve Runway Dergisi, Nole Marin Amerika'nın Next Top Model gelen bilgisayarlar, dijital kopyaları ile pazarı domine etmeye başladı iPhone ve iPad'ler .
Olarak 2010 Sonbahar Moda Haftası birkaç gün sonra New York yakın geldi, Yeni Adalı bulunuyor Moda Editörlüğü, Genevieve Vergi, büyük ölçüde gerçek dünyadaki tüketicilerin pahasına, kendi başına bir mevsimlik programı çalıştırmak için moda endüstrisinin eleştirdi . "Tasarımcılar her zaman böyle Vogue gibi sonbahar, moda dergilerinde bahar ve bahar koleksiyonlarında da sonbahar koleksiyonları bırakın ve sadece parkas teşvik, önümüzdeki sezon için sabırsızlanıyoruz Ocak ayında şort üzerinde değerlendirme verirken Eylül gelmek için," diye yazar. "Savvy alışveriş, dolayısıyla onların satın alma ile son derece, belki impractically, sağduyulu olması şartına edilmiştir." [ 14 ]
Etnik Moda gibi Afro-Amerikan, İspanyol, Asyalılar, Etnik Designer vb örnekler FUBU vardır BabyPhat, FatFarm, Sean John, vb Bu Etnik Moda 20 milyar doların üzerinde katkı olduğu tahmin edilmektedir olarak Çokkültürlü grupların Moda olarak tanımlanır gelirlerindeki.
[ değiştir ] Fikri mülkiyet

Moda endüstrisi içinde, fikri mülkiyet bunun içinde olduğu gibi zorlanmaz film endüstrisi ve müzik endüstrisi . Başkalarının tasarımları "ilham almak" için giyim trendleri kurmak moda endüstrisinin yeteneğini katkıda bulunmaktadır. Son birkaç yıldır, WGSN birbirlerine tarafından "ilham" olarak dünya çapında direksiyon moda markaları moda haber ve tahminlerin bir baskın kaynağı olmuştur. Yeni trendler kurarak giysi satın almak cazip tüketiciler, bazılarına göre var, sektörün başarısının önemli bir bileşenidir. Eğilim verme sürecine müdahale Fikri mülkiyet kuralları, bu görünüm, ters olurdu. Buna karşın, genellikle büyük şirketlerin yeni fikirler, eşsiz tasarımları ve tasarım detayları arasında bariz hırsızlık genellikle çok küçük ya da bağımsız tasarım şirketlerinin başarısızlık katkıda ne olduğu ileri sürülmektedir.
2005 yılında, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) daha iyi, küçük ve orta ölçekli işletmeleri koruyan ve. Tekstil ve giyim sanayi içinde rekabet gücünü teşvik etmek moda sektöründe sıkı fikri mülkiyet uygulama çağrısında bir konferans vermiştir [ 15 ] [ 16 ]
[ değiştir ] Ayrıca bakınız

Wikimedia Commons ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur: Moda
Moda aksesuarı
Moda Net
Sürdürülebilir moda
Moda tasarımcıları Listesi
Moda konuların listesi
Pist (moda)
[ değiştir ] Referanslar

^ terimleri "moda", "elbise", "giyim" ve çeşitli disiplinlerden uzmanlar tarafından "kostüm" kullanımı bir tartışma için, Valerie Cumming, görmek anlamak Moda Tarihi , "Giriş", Kostüm & Moda Press, 2004, ISBN 0-8967-6253-X
^ Braudel, 312-3
^ Timothy Brook : " Pleasure of şaşkınlık: Ming Çin Ticaret ve Kültür "(California Press 1999 Üniversitesi), bu moda hakkında bir bölüm vardır.
^ al-Hassani , FSTC publisinhg, s. 38-9, Woodcok ve Saoud (2004), 'Bizim Dünya Müslüman Mirası'
^ Teras, H. (1958) 'İslam d'Espagne' une düello de l'Orient et de l'Batı ", Librairie Plon, Paris, s. 52-53.
^ Josef W. Meri & Jere L. Bacharach (2006). Ortaçağ İslam Medeniyeti: A-K . Taylor & Francis . s. 162. ISBN 0415966914 .
^ Laver, James: Kostüm Muhtasar Tarihi ve Moda , Abrams, 1979, s. 62
^ Braudel, 317
^ Braudel, 317-24
^ Braudel, 313-15
^ Braudel, 317-21
^ Thornton, Peter. Barok ve Rokoko Silks.
^ James Laver ve Fernand Braudel, ops cit
^ Vergi, Genevieve. (2010-02-24) Sezon Moda Sahibi Sense . Yeni Adalı. 2011/06/29 tarihinde erişildi.
^ IPFrontline.com : Moda Endüstrisinde Fikri Mülkiyet, WIPO basın açıklaması, 2005 Aralık 2
^ INSME duyuru : WIPO-İtalya Sempozyumu 30 Kasım - 2 Aralık 2005
[ değiştir ] Kaynakça

Braudel, Fernand Medeniyet ve Kapitalizm, 15. ve 18. yüzyıllarda, Cilt 1: Gündelik Hayatın Yapıları, " William Collins & Sons, London 1981 ISBN 0520081145
[ değiştir ] Daha fazla okuma

Cumming, Valerie: Anlama Moda Tarihi , Kostüm & Moda Press, 2004, ISBN 0-8967-6253-X
[ değiştir ] Dış bağlantılar

Look up moda olarak Vikisözlük , ücretsiz sözlük.
Chabanel İlçe dünyanın en büyük Moda Rehberi
Moda Kronolojisi
Moda nedir?
Moda olarak Açık Dizin Projesi
Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,