Ve işte beklenen büyük gün geldi ; basın toplantısı başladı , steve jobs sahnede herkes merakla apple'ın yeni oyuncağını bekliyor ?



Apple'ın Ceo'su Steve Jobs , aylardır beklenen taşınabilir bilgisayar ve akıllı telefon arası gibi görünen çok fonksiyonlu tablet bilgisayarı "iPad"i sonunda tanıttı.


ilk etapda şu sorular akla geliyor .

  • ipad fiyatları nelerdir ?
  • Apple ipad özellikleri nelerdir ?
  • ipad Türkiye 'de ne zaman satışa sunulacak ?
  • ipad Türkiye fiyatları nelerdir ?
  • ipad satışları ne zaman başlayacak ?

Ben bu ipad'e bu kadar par verdim peki Apple Ipad bana neler verebilecek gibi bir çok soru ard arda diziliveriyor . Bu soruların bazılarının cevabını zaman içerisinde kendimiz izleyerek göreceğiz bazıları ise şimdiden hazır .



İşte Apple ipad özellikleri ;

  • Büyük boy bir bloknot ölçülerindeki iPad, wifi veya 3G mobil telefon ağı aracılığı ile internet erişimi sağlayabiliyor aynı zamanda elektronik postaları gönderme ve okuma, fotoğraf ve video izleyebilme ve video oyun oynayabilme imkanları tanıyor.
İşte Apple ipad fiyatları ( Satış fiyatları )

  • Apple ipad 'in ABD'deki satış fiyatı, tipine göre, Apple'ın MP3 ve MP4 çalarlar ve bilgisayarları arasında yer alan 499 ila 829 dolar olacak yeni cihaz, satışlarını etkileyebileceği elektronik kitapların iki katı fiyata sahip bulunuyor.
Ve Apple ipad öyküsüne devam ediyoruz ...

  1. Steve Jobs, şirketin merkezi olan San Francisco'da "gerçekten büyüleyici ve devrim gibi" diye tanımladığı ipad 'i tanıtırken, iPad'in, 2007'de çıkardıkları iPhone'dan bu zamana en büyük yenilik olduğunu ve Mart sonundan itibaren satışa çıkarmayı planladıklarını açıkladı.
  2. Steve Jobs'ın tanıtımında da yaptığı üzere iPad, bir gazete sayfasını gerçeği gibi ve reklamsız gösteriyor.
  3. Bilgisayar pazarını epey karıştıracağa benzeyen dergi büyüklüğünde bir iPhone'a benzer yeni cihazın bir santimetreden biraz daha fazla kalınlığı ve 700 gramdan az ağırlığı bulunuyor. Tek bir düğmesi bulunan iPad'in dokunmatik ekranının boyutu köşeden köşeye 24,6 cm.
  4. Apple'ın patronu ayrıca, birçok büyük yayıncının desteğiyle oluşturulan yeni dijital kütüphane, "iBookstore"a erişim olanağı sağlayan "iBooks" adlı uygulamayı da tanıttı.


Peki bu Apple ipad başka ne işlere yarar ?


  • Apple iPad film, video, fotoğraf, navigasyon, elektronik kitap, oyun uygulamaları kullanılıyor.
  1. iBook uygulaması Amazon Kindle'a benziyor. Apple iBook'ta Penguin, MacMillian, Hachette gibi yayın evleri ile anlaşmalı çalışıyor. Elektronik kitaplar, müzik, video ve TV programlarında olduğu iTunes üzerinden satılacak.

Jobs, wifi'li modellerin 60 gün, 3G'li modellerin 90 gün içinde piyasada olacağını açıkladı. Apple iPad'i kontratlı olarak satmak için AT&T ile görüşmelerini sürdürdüğünü açıkladı.



ipad teknik özellikleri nelerdir ?

ipad Özellikleri

Ekran: 9.7 inç LED dokunmatik

Ağırlık ve incelik: 670 gram ağırlığında 1.25 santim kalınlığa sahip. Bu özellikleriyle netbooklardan daha iyi.

Pil süresi: Kullanılan uygulamalara göre değişmekle birlikte 10 saat video ve 1 hafta bekleme süresine sahip.
Fiyatı: Başlangıç fiyatı 499 dolar açıklandı.

İletişim: WiFi (kablosuz ağ bağlantısı) yanında bluetooth desteği var.

Diğer özellikler: İvme ölçer, pusula, hoparlör ve mikrofon.


ipad artıları , eksileri nelerdir ?

ARTILARI

Dokunmatik ekranı cepteki kolaylığı dizüstüne taşıyor. Mobil kullanım için oldukça rahat. Sadece 670 gram. Elektronik kitap uygulaması iBook, zengin kütüphaneyi sunuyor


EKSİLERİ

iTunes internet servisi Türkiye'de olmadiği için müzik, video veya kitapları yasal olarak satın almak imkansız Üstünde kamerası yok Başlangıç üründe 3G iletişim özelliği yok, seçenekli olarak var.


Basından Haberler
( Sabah , Cnnturk , Chip , Donanımhaber )


E-kitap okumanın zevki

Steve Jobs iPad'in ilk planda iBook Store'da ve dijital bookstore'larda satılacağını duyurdu. iBook Store'da ePub formatı kullanılacak. Kitaplar istenirse iki sayfa olarak yatay ya da tek sayfa dikey olarak okunabilecek. Sayfa geçişleri aynı kitap sayfası çevirir gibi efektli olacak. Kitapların fontları ve yazı boyutları da değiştirilebilecek.

Apple kitaplar için Penguin, MacMillan, Simon & Schuster, Harper Collins ve Hachette ile işbirliğine gittiğini duyurdu.

iPad'deki e-kitaplar ağaçtan yapılmış bir kitaplık görüntüsün içinde raflarda dizili kitaplar gibi duruyor. Okumak istediğinize elinizle dokunup o kitabı açabiliyorsunuz.

iPad için iWork'ün yeni bir versiyonu 1 yıl içinde geliştirildi. Bu yeni versiyon App Store'da 9.99 dolardan satışa sunulacak.

Jobs, Amazon.com'un büyük iş başardığını ve onların yollarından giderek iPad'i geliştirdiklerini ve bu işi daha da ileriye götürdüklerini söyledi.




iPad'in 10 saat pil ömrü sunacak olması. Daha da önemlisi, iPad'in bekleme süresi tam 1 ay olarak açıklandı.

Bizim için üzücü olansa, Apple'ın henüz tableti için Türkçe desteği sunmuyor olması. Üstelik bu destek ne
klavye düzeni olarak, ne cihaz dili olarak ne de sözlük dili olarak sunulmuyor. Şimdilik desteklenen diller şunlar:

İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Hollandaca, İtalyanca, İspanyolca, Çince, Rusça.


Bir süre önce Palo Alto (P.A) Semiconductor isimli işlemci geliştiren yarıiletken firmasını satın alan Apple, iPad ile birlikte geleceğe dönük planları hakkında da ipucu verdi ve yeni nesil cihazlarında kendi işlemci tasarımlarına yer vereceğini de ortaya koydu. 9.7-inç boyutunda kapasitif dokunmatik ekran (IPS panel) kullanan iPad, 16GB-64GB depolama seçenekleriyle sunulacak. Akselometre ve pusula gibi özelliklere de sahip olan iPad'de, Bluetooth ve 802.11n gibi bağlantı özelliklerine de yer veriliyor. 10 saate kadar kullanım ve 1 aya kadar bekleme süresi vaat eden iPad, yazılımlsal olarak iPhone OS platformunu temel alıyor ve AppStore'daki binlerce uygulamaya destek sunuyor.



Apple ipad ile ilgili Video 'ları izleyebilirsiniz.



Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,