Amerika'da ki son seçimlerde başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanan Barack Obama ' dan ve genel olarak bu seçimlerin özelliğinden ve kendi bakış açımdan bahis etmek istiyorum .





Yukaruda ki video'yu youtube ayarlarınız mevcut ise izleyebilirsiniz " Yes We Can "
sloganı ile ilgili güzel bir video .

Obama'nın seçimlerde birincilik ile ayrılması , bunun sebepleri ,olanlar ve olacaklar hakkında çok laflar söylendi söyleniyor ; bu seçimlerin bir formalite olduğu belli bir kesimin kimi ister ise onun başkan olacağı gibi Barack Obama'nın gerçek anlamda siyahların bir zaferini ifade etmediği gibi .

Hepimiz biliriz ki Amerika'da siyah ve beyaz tenli insan ayrımı bundan 10 - 20 yıl ve daha öncesine kadar şiddetli bir şekilde yapılırdı insanlar birbirine renkleri yüzünden tavır alır ; aşşağılayama küçümsemeye çalışırdı ve bunlar hep siyah tenli insanların başına gelirdi . Hatırlarız ki ; Beyaz tenli bir insanın bindiği bir otobüste siyah tenli birisi ona yer vermeliydi .


O zamanlardan bu zamanlara şimdi şartlar ne olursa olsun diyorum hiç önemli değil bir siyahın başkanlık koltuğunda oturması ; çok önemlidir neden biliyormusunuz ?



Çünkü onlar ne kadar aşşağılansalarda , ne kadar küçümsenselerde , bir çok kötü harekete maruz kalsalarda hiç bir zaman antidemokratik yollara başvurmadılar .

Bir araya gelip ülkelerini ; yaşadıkları , nefes aldıkları ülkelerini zor durumda bırakmak için birşey yapmadılar ; bir toprak parçası koparmak istemdiler aciz insanları bombalar ile öldürmeye çalışmadılar , kendi ırklarını savunmak için başka ırkdan insanları öldürmeye çalışmadılar ; silahlar ile biryerlere koşup kimseye cephe almadılar ve ben bu siyah insanları Seçimleri kazandıkarlı için değil ; DEMOKRASİNİN TÜM ŞARTLARINI ZORLAYARAK kendilerini ispatladıkları için tebrik ediyorum .

VE son olarak ; video'yu iyi izleyin diyorum benim çok hoşuma gitti . . .
Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,