Sabah gazetesinde okuduğum haberi kendi yorumum ile sizlere aktaracağım ;

Biliyorsonuz ki Orta Öğretim Başarı Puanları % 21 oranında sınav başarısını etkiliyor ; bu başarı puanını daha aşağı çekerek katsayı engelini azaltmayı düşünüyorlarmış umarız vatana millete hayırlı olur bu fikir.


Değişikler ile ilgili yazıya gitmek için tıklayınız
.
.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ;


2009 Öss sınavına gircek yüzbinlerce öğrenci 29 ocak perşembe günü gerçekleşek toplantıdan çıkacak kararları bekliyor.

Ben sınava gireli 10 yıl oldu ; benim haliti ruhuyem bile bu öss sistemi kadar değişikliğe uğramıyorudur hani aman uğrasında sonunda herkesin memnun olacağı bir sonuç çıksın umarım .


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ;
Yapılacak değişiklerden bir tanesi !
  • Üniversite yerleştirme puanında yüzde 21 katkısı olan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) aşağı çekilerek katsayının etkisi azaltılacak.
2009 ve 2010 yılında yapılacak ÖSS değişikliği için perşembe günü karar verilecek bu kararı YÖK genel kurulu alacak . Son toplantıda 2010 yılında yapılacak yeni sınav sistemiyle ilgili öneriyi tartışmaya açan YÖK, 29 ocak perşembe günü yapılacak toplantıda da 2009 yılında yapılacak değişikliği belirleyecek.



YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan sabah gazetesine yaptığı açıklamada şunlarıda eklemiş ;


YÜZDE 5'E İNEBİLİR

" Yüzde 21 katkısı olan ortaöğretim başarı puanını değiştireceğiz. Bunu aşağı çekmek istiyoruz. Çünkü bu puan hesaplanırken çocuğun sınıftaki başarısı, diğer öğrencilerin başarısı, okulun başarısı gibi çocuğun başarısının dışındaki bir çok etken hesaplanıy o r . Onları çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparsak çocuğun kendi başarısı ortaya çıkacak. Eğer başarılıysa, alıp puanı istediği yere gidecek."


"Üniversiteye yerleştirmede ortaöğretimin yüzde 21 olan katkısını Kurul'daki duruma göre aşağı çekeceğiz. 10-15 hatta 5 olabilir. Ben 2'ye inmesini isterim, hatta sıfıra, ancak kanun olduğu için kaldıramayız"



Orta Öğretim Başarı Puanı ' da yapılan değişiklikler ve sonuçları ;
  1. AOBP'nin aşağı çekilmesi alanları dışında programları tercih eden öğrenciler için uygulanan düşük katsayı sistemini değiştirmeyecek.
  2. AOBP'nin ÖSS'ye yüzde 21 katkısı yüzde 10'a çekilir ise (0.3), (0.8) çarpanları yine kullanılacak ama AOBP katkı oranı aşağı çekildiğinden dolayı etkisi azalacak ve böylece puanlar birbirine yaklaşacak.


Vallahi umarım 2009 senesinde öss sınavına girecekler hatta önümüzde 100 yıl boyunca bu sınava girecekler ; stresden , kaygıdan her bir negatif şeyden uzak bir sınav geçirirler ve vatanımız milletimiz daha aydınlık yarınlara koşarak gider.
Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,