Bir gün bende şöyle bir kırmızı halıda yürüsümde efil efil herkes de bana baksa :) diye hayaller kuranlar varmıdır acaba , hayal dünyasının sınırları olmadığını varsayarsak mutlaka vardır diyoruz ve kırmızı halının tarihini ve anlamını şöyle bir araştırıveriyoruz.



Kelime anlamı ile ; galalarda , açılışlarda ( büyük ) resmi törenlerde ,büyük kutlamalarda ziyaretçilerin yürümeleri için serilen aksesuardır .

Öte yandan tarihini biraz araştırırsak " kırmızı halının " romalılara dayanan bir öncesi olduğunu görüyoruz ; o dönemlerde romalı soylular genaraller ve önemli şahıslar kırmızı giyisler giyerlermiş . Aynı zamanda eski Fransa Kralı Napolyon'un resmi törenler, sivil ve askeri öncelikler ve unvanlar'a ilişkin 13 Temmuz 1804 tarihli kararnamesinde bile kırmızı halıdan söz edilmemiştir.


Kırmızı halının ilk ne zaman kullanıldığını merak ediyormusunuz ?

İlk kez bir tren yolculuğu sırasında gerçekelşen bu olayda ; Londra'da bulunan Paddington Garı'nda ( Güzel ) Kraliçe Victoria'nın ayaklarının altına serildiği tahmin ediliyor
.


İşte bu nedenlerden dolayı da günümüzdede kırmızı halı kullanılır gider . . .
Güncel Haberler

Comments (0)

rss:xml | mantalite | amaç | arşiv | google Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

İletişim : my10cere@gmail.com

moda elbise modelleri
 
,